2020-07-21 11:01:06• hírek • Bede Emőke

Aláírás hiányában ugrik a területalapú támogatás

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Amint arról korábban beszámoltunk, július 10-én lejárt a területalapú támogatásokra vonatkozó kérések leadásának határideje. S noha a procedúra online zajlott le, a gazdáknak hamarosan mégis fel kell keresniük személyesen is a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) irodáját.

A támogatási kérések leadásának és az esetleges módosítások bejelentésének határideje első körben június 15. volt, ezen időpontig 826 964 kérés érkezett be 9 814 937 hektárra vonatkozóan. Ezen az időponton túl, a július 10-ig tartó periódusban csak a napi 1 százalékos késedelmi penalizációt szem előtt tartva lehetett leadni a kéréseket és módosításokat, ennek ellenére még e néhány hét leforgása alatt is közel 4 ezer igénylést regisztrált az APIA. Összességében, a végső határidő lejártáig 9 879 977,25 hektárra 830 898 kérvényt adtak le a gazdák, a július 10-e után beérkező igényléseket azonban értelemszerűen már nem fogadta el a kifizetési ügynökség. Szatmár megyében 18 287 darab támogatási kérés futott be az ügynökséghez a kijelölt határidőig.


Mindazoknak, akik online formában benyújtották a kérelmet, legkésőbb szeptember 10-ig fel kell keresniük az APIA területileg illetékes irodáját, hogy személyesen is aláírják a dokumentumot. Aki ezt elmulasztja, sajnos elveszíti a támogatást – hívja fel a figyelmet legutóbbi közleményében a kifizetési ügynökség. Hozzáteszik: az aláírásra érkező személyeknek be kell tartaniuk a járványügyi helyzet okán bevezetett óvintézkedéseket, tehát kötelező a maszk viselése, a kezek fertőtlenítése, és a megfelelő távolság megtartása is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: